КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Сучасні засоби ІКТ [Лилия Михайловна Маштакова] (fb2) читать постранично


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Лилия Маштакова Сучасні засоби ІКТ


«Сучасні засоби інформаційно-комунікаційних технологій у . навчальному процесі закладу освіти.»

Методичний посібник. (розділ 1)




Згідно тематичним, та методичним направленням, посібник, у скороченій формі, надається по розділам:

. 1. «Упровадження технічних засобів при використовуванні інтернет-ресурсів інформаційно-комунікаційних технологій навчального процесу в учбових закладах»

2. «Інтернет-ресурси Інформаційно-комунікаційних технологій»

3. «Методичні рекомендації викладачу з практичного досвіду роботи у навчальному закладі освіти».

4. «Електронні освітні ресурси навчального призначення для вивчення курсу з «Історії України та «Культурології» (приклади з авторських посібників)»

5. «Виховувати Красою- девіз аудиторних і позааудиторних заходів».

6. «Збірка каталогів відеоматеріалів сервісу YouTube з «Історії України», культури,

мистецтва»

7. «Я громадянин України»-зібрання авторських тематичних заходів та сценаріїв виступів студентів Одеського обласного базового медичного училища.

Присвячується музичному відділенню

Білгород-дністровського педагогічного училища,Одеської обл.

викладачам та сокурсникам, які навчали і навчалися

з 1958 – 1961роки

Наше училище – це сама найкраща пора кожного із нас, хто навчався в ті часи. Шкода, що розуміємо ми це- через багато років. Час має властивість пролетіти швидко й непомітно. Тільки зараз, маючи солідний вантаж досвіду, ми розуміємо, скільки необхідного змогли дати нам наші викладачі.

З великою повагою і подякою ми згадуємо тих, хто віддавав нам, «дітям війни», частку свого тепла, душі, любові, великі знання і педагогічну майстерність, вели нас маленькими кроками по широким сходинкам студентського життя, вчили не тільки

азам музичного мистецтва, а й виховували нас, «майбутніх вчителів». по законам краси і високої духовності.

Форми їхнього виховання відповідали стандартам культури та естетики, відчуттю честі, порядності і чуйності, працьовитості, бажанню бачити нас особистостями.

Високий рівень професійної компетенції наших викладачів, велика їх відповідальність виховувала в нас любов до майбутньої професії, вчила вмінню організації учнівського колективу, вмінню знаходити і використовувати в роботі нові форми естетичного виховання учнів. Результатом була наша цілеспрямованість та відданість, постійне удосконалення педагогічної професії та майстерності. Цікаві та яскраві уроки, новітні форми навчально-виховного процесу, які проходили на рівні міста, регіону та України, вирізнялися своєю організацією та творчістю. Особливо у цьому напрямку працювали: Нікора В., Бугорська Н., Нікуліна О., Павленко Л., Русів І Коломієць Н., Коломієць Л.,Мандриченко Є. Карпюк А., Алендер А., Бабушкіна С. ,Костенко Г. та інші.


Урок диригування: Викладач Кирилов В.О., студентка-Калініна Л.(Маштакова Л.М)

Викладач уроку з диригування Кирилов Віталій Олексійович один з самих улюблених викладачів училища, який став для нас прикладом високої культури й освіченості. Його інтелігентність, була супроводом всього нашого життя і основ виховання після військового періоду, він зміг зародити в нас високі почуття до музики, до нашої майбутньої професії, навчив нас витонченям музично-хорового мистецтва.

Моя творчо-методична праця «Сучасні засоби інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі закладу освіти» є продовженням і підсумком всього того, чому мене навчали в училищі.

Весь свій творчий, керівний і викладацький шлях я пройшла від простого вчителя співів загальноосвітньої школи (20р.) до Секретаря Одеського обкому профспілок працівників культури.

Останні 30 років педагогічної роботи були присвячені Одеському базовому медичному училищу , де я працювала замісником директора з виховної роботи і викладачем суспільних дисциплін. Маю кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та звання «викладач-методист». Всім цим, я зобов’язана моєму училищу.

Наша вдячність і низький уклін Зінчику С.Г., Шехтеру Е.Д., Метіль Н.О.Вознюк З.В, Вовку Ю.М., Полонському В.Г. Кирилову В.О., Нагаєвій В.М., Петуховій К.А., Парнюку М.Г. Ганасу М.П. Ченцовій Л.Ф. і всім викладачам, хто працював в ті часи.

Ми з честю намагалися пронести всі їхні поради і побажання через все своє життя .


1.«Упровадження технічних засобів при використовуванні інтернет- ресурсів інформаційно-комунікаційних технологій навчального процесу в учбових закладах»

Мистецтво навчання – є мистецтвом пробудження . в наших душах допитливості, а потім її задовольняти. . А.Франс.

1. Комп’ютерна грамотність.


Зміст:

1.Комп’ютерна грамотність.

2.Комп’ютерна технологія.

3.Цифрова грамотність.

3.Інформаційна культура.

4.Медіа освіта.


Вік комп’ютерних технологій набирає обороти, і сьогодні, вже не має ні єдиної галузі людської діяльності де б вони не знайшли свого застосування В наш час, комп’ютерній технології надається основне