КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Засаднчі міфи ізраїльської політики [Роже Гароді] (fb2) читать постранично, страница - 66


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

про них зрозумілою мовою; по-друге, тому, що англійці просунулися дуже далеко в техніці дешифрування кодів і мали у своєму розпорядженні дешифровані послання, число яких повинне бути величезним, якщо потрібно було налагодити настільки гігантське технічне виробництво, як промислове знищення мільйонів людей.

Систематична відмова враховувати вислів, який настільки часто зустрічається в гітлерівських текстах, "територіальне остаточне вирішення" — також свідчить про відмову від усякого аналізу, що не підтверджує апріорні висновки: "шість мільйонів" і "геноцид".

Настільки ж довільно — хоча доведено, що незважаючи на численні заяви "очевидців" про існування "газових камер", останні ніколи не існували на німецькій території — продовжують вважати незаперечними точно такі ж свідчення про їхнє існування в таборах на Сході.

Нарешті, відмова від наукового та публічного обговорення даних технічних експертиз, відповіддю на які залишаються лише репресії і замовчування, не може не викликати сумніву.

Не існує більш ефективної зброї проти гітлеризму, ніж установлення історичної істини.

Написавши цей твір, ми хотіли внести свій внесок у встановлення цієї істини.


Виноски

1

Юдаїзм (грец. Ἰουδαϊσμός, івр. יהדות, «жидівська релігія»; від імені Юди, сина біблейського патріарха Якова) — одна з стародавніх етнічних релігій, релігія давніх юдеїв, що проживали на території сучасної держави Ізраїль, та віруючих сучасних жидів, заснована, відповідно до ТаНаХу (Старого Заповіту), на заповітах Бога Аврааму близько 1750 р. до н.е. і доповнена заповітами Мойсея близько 1300 р. до н.е. (прим. перекладача).

(обратно)

2

Сучасна Цізіорданія — правий берег р. Йордан.

(обратно)

3

Читання священних текстів Близького Сходу показує нам, що всі тутешні народи одержували подібні обітниці від своїх богів, які обіцяли їм землі від Месопотамії до Єгипту із проходом через землі хетів. У Єгипті на стелі в Карнаці, спорудженої Тутмосом III між 1480-м і 1478 роками до н.е. на відзначення перемог, здобутих їм на шляху від Гази через Мегіддо й Кадеш до Кархемишу на Євфраті, бог заявляє. "Я віддаю тобі моїм велінням землю уздовж і поперек. Я прийшов і дозволив тобі вразити землю Заходу".

На іншому кінці "квітучого півмісяця", у Месопотамії, на 6-й табличці "Вавилонської поеми творіння" бог Мардук закріплює за кожним його жереб" (стих 46) і, щоб скріпити Союз, наказує побудувати Вавилон і його храм. (Р. Лабі. Релігії Близького Сходу. Файяр, 1970, с. 60).

Поряд з іншими богами хети оспівували Арінну — богиню сонця:

Ти стежиш за схоронністю небес і землі,

Ти встановлюєш кордони країн (там же, с. 557).

Якби жиди не одержали такої обіцянки — тоді вони дійсно були б виключенням!

(обратно)

4

США виробили за час війни близько 135–000 т. отруйних хімічних речовин, Німеччина — 70000, Англія — 40000 і Японія — 7500 т.

(обратно)

5

Філосеміт (грец. від рhileo — люблю і семіт) — прихильник, прибічник жидів (прим. перекладача).

(обратно)

6

Машинописний документ на 8 сторінках був підписаний Хессом в 2 години 30 хвилин ранку 14 березня 1946 року. Він не має істотних відмінностей від того, що Хесс лотом говорив і писав у Нюрнберзі і Кракові.

(обратно)

7

МВТ — скор. Міжнародний військовий трибунал — суд над головними військовими злочинцями. НВС — Нюрнберзькі військові суди — загальне позначення наступних процесів менш важливих злочинців. Деякі з обвинувачуваних фігурували на декількох із цих процесів. Генерал Олендорф обвинувачувався на дев'ятому з них — див. т. 4 НВС.

(обратно)

8

Друзи — релігійна спільнота, розташована перш за все в Лівані, Ізраїлі, і Сирії. Теологічно друзи вважають себе "ісламською сектою" (прим. перекладача).

(обратно)

9

Організація звільнення Палестини(прим. перекладача).

(обратно)

10

Копти — єгипетські християни (прим. перекладача).

(обратно)

11

Шиїти — загальний термін, що означає послідовників ряду течій ісламу (прим. перекладача).

(обратно)

12

Сунізм — основний (ортодоксальний) напрям у ісламі (прим. перекладача).

(обратно)

13

Повний текст оригіналу на івриті відтворений у моїй книзі "Палестина, країна божественних послань", Вид. Альбатрос, Париж, 1986, с. 377–387. французький переклад — починаючи зі стор. 315.

(обратно)

14

За