КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Зiнаїда Павлівна Тулуб

RSS канал автора
Поделиться:


Зінаїда Павлівна Тулуб народилася 28 листопада 1890 року в Києві в сім'ї юриста і відомого на той час російського поета Павла Тулуба. В 1937 р. арештована за умісним наклепом і звинувачена в контрреволюційній діяльності, за що отримує 10 років увязнення та 5 років заслання, але звільнили її аж у 1956 році. Померла 26 вересня 1964 року. Похована в Києві.

Чудовий майстер слова, творець визначного історичного роману «Людолови», історико-біографічного твору про Т.Г. Шевченка, автор ряду кіноповістей та драматичних творів, ліричних поезій, дитячих повістей та оповідань, майстерний перекладач, Зінаїда Тулуб залишила у скарбниці української культури твори неперехідної цінності, що завжди нестимуть людям радість, повнитимуть їх вірою в торжество доброго, чесного, справедливого в житті.

Автор поетично, за допомогою різних фарб змальовує не тільки природу «далекого» і «дикого» краю, а й психологію людей і притому так, що перед читачем зримо постають національні характери, соціальні та сімейні відносини, індивідуальність мови героїв і, нарешті, досить-таки велика насиченість мови творів характерною лексикою, але використаною вдало, з почуттям художнього такту. Зінаїда Тулуб передає глибоку людяність, любов до принижених і гноблених, якої б вони не були національності.
Поетична правда, яка не покликана відтворювати букву історії, а її дух, ставить романи Зінаїди Тулуб в один ряд з найкращими творами історико-біографічного жанру в українській літературі.

Сортировать по:

Автор


Людолови
В степу безкраїм за Уралом
Книга - Зiнаїда Павлівна Тулуб - В степу безкраїм за Уралом (pdf) читать без регистрации
Pdf


Историческая проза  
Людолови. Том 1
Книга - Зiнаїда Павлівна Тулуб - Людолови. Том 1 (fb2) читать без регистрации
Fb2

Историческая проза  

Людолови - 1
Людолови. Том 2
Книга - Зiнаїда Павлівна Тулуб - Людолови. Том 2 (fb2) читать без регистрации
Fb2

Людолови - 2