КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Кузькіна мать: хроніка великого десятиріччя (До 50-річчя Карибської кризи) [Віктор Суворов] (fb2) читать постранично, страница - 3


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Котласа! Лінію під охорону! Перекрити переїзди! Повідомити в Котлас, що йдуть спецпотяги з в'язнями з Єревану. Нічого арештантам на півдні засмагати. На півночі їм місце!

Ось так - до самої Воркути.

На кожній новій станції - нові документи. Якби комусь захотілося відновити за паперами пройдений маршрут, то у нього нічого вийти не могло. А вже вирахувати початкову точку маршруту - неможливо в принципі. Тому що її немає. Населений пункт, де цю «краплинку» розробили і зібрали, вилучено з адміністративного підпорядкування місцевої влади і вилучений з усіх облікових матеріалів. Його немає ні на картах, ні в документах.

А підривати «Кузькіну мать» було вирішено на об'єкті Москва-700. Не подумайте, що це в Москві або поруч. Ні. Об'єкт Москва-700 - це ядерний полігон на Новій Землі.

2

Того самого дня, 17 жовтня 1961 року, коли «краплинку» вагою 26 тон вивезли зі складального цеху, Перший секретар Центрального Комітету Комуністичної партії Радянського Союзу, Голова Ради Міністрів СРСР товариш Хрущов Микита Сергійович з трибуни XXII з'їзду КПРС заявив:

- Хочу сказати, що дуже успішно йдуть у нас випробування нової ядерної зброї. Скоро ми завершимо ці випробування. Очевидно, в кінці жовтня. На закінчення, ймовірно, висадимо водневу бомбу потужністю 50 мільйонів тон тротилу. (Оплески). Ми говорили, що маємо бомбу на 100 мільйонів тон тротилу. І це вірно. Але підривати таку бомбу ми не будемо, тому що якщо висадимо її навіть у найвіддаленіших місцях, то й тоді можемо вікна в себе вибити. (Бурхливі оплески). Тому ми поки утримаємося і не будемо підривати цю бомбу. Але підірвавши п'ятдесятимільйонну бомбу, ми тим самим випробуємо пристрій і для 100-мільйонної бомби. Однак, як казали раніше, дай Боже, щоб ці бомби нам ніколи не довелося підривати ні над якою територією. Це найбільша мрія нашого життя! (Бурхливі оплески).

3

XXII з'їзд КПРС обговорював нову, тепер уже Третю програму Комуністичної партії.

Перша, дореволюційна програма: взяти владу! Програму виконали, владу взяли. Тому в 1919 році прийняли Другу програму: побудувати соціалізм!

Соціалізм побудували. Що таке соціалізм? Відповідь Маркса проста: ліквідація приватної власності. Власність ліквідували. Що далі? Далі - Третя програма: побудувати комунізм!

Третю програму Партії опублікували 31 липня 1961 року у всіх центральних газетах. Програму Партії обговорювали всім народом: в цехах і на фермах, у вибоях і на польових станах, в наукових установах і військових частинах, на великих будовах і в далеких гірських аулах. Це була найвеличніша програма дій, яку коли-небудь знало людство: до 1970 року побудувати першу фазу комунізму, до 1980 року - повний комунізм! Багато було в тій програмі мудрих задумів:

* Перевершити у багато разів обсяг промислового виробництва США.

* Забезпечити в Радянському Союзі найвищий рівень життя в порівнянні з будь-якою країною капіталізму.

* Кожній родині - безкоштовна квартира, користування житлом безкоштовне.

* Електрика, вода, газ, опалення - безкоштовно.

* Безкоштовний громадський транспорт.

* Безкоштовний одяг і харчування для школярів. (Правда, цей пункт містився ще в програмі 1919 року, але поки що не був виконаний).

* Безкоштовне громадське харчування на виробництві.

* Різке підвищення продуктивності праці з одночасним різким скороченням робочого дня і робочого тижня.

* Санаторії, курорти, будинки відпочинку, туристичні бази - безкоштовно.

* Різке поліпшення медичного обслуговування трудящих. Зрозуміло, що платної медицини бути не може. Всі медикаменти - безкоштовно.

* Дитячі садки, ясла, спортивні зали, басейни, стадіони - безкоштовно.

* Впровадження комуністичної моралі в народні маси: перейти до системи магазинів без продавців, громадського транспорту - без кондукторів.

До 1980 року передбачалося поступове відмирання держави і всіх його функцій, перехід до суспільного самоврядування та здійснення великого принципу: ВІД КОЖНОГО - ЗА ЗДІБНОСТЯМИ, КОЖНОМУ - ЗА ПОТРЕБАМИ.

Завершувалася програма потужним гаслом: ПАРТІЯ УРОЧИСТО ПРОГОЛОШУЄ: НИНІШНЄ ПОКОЛІННЯ РАДЯНСЬКИХ ЛЮДНЙ ЖИТИМЕ ПРИ КОМУНІЗМІ.


Партія урочисто проголошує: нинішнє покоління радянських людей житиме при комунізмі.


І все б добре, але досягненню осяйних вершин заважали обставини зовнішні. Якщо життя в нас стане таким прекрасним, якщо можна буде працювати скільки душа бажає, а отримувати - скільки хочеш, якщо все буде безкоштовним, відмінної якості і в невичерпних кількостях, то ж і пригнобленим пролетарям усіх капіталістичних країн захочеться такого життя. І вони повстануть. А буржуї цього допустити не можуть. Тому вони неминуче будуть нам заважати, вони будуть вставляти рейки в наші колеса, насаджувати в нас все найниціше, запудрювати і обдурювати наших людей, вони будуть заохочувати в нас аморальність, нахабство і