КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Портрет Доріана Грея [Оскар Уайльд] (fb2)

Портрет Доріана Грея
Оскар Уайльд
Портрет Доріана Грея (fb2)
Жанры: Проза  

Добавлена: 26.05.2015
Версия: 1
Кодировка файла:
Аннотация:

«Портрет Доріана Ґрея» — вершина проповідуваного оскаром Вайлдом естетизму і водночас великої мистецької сили заперечення декадентських крайнощів цієї концепції; це один із найпарадоксальніших романів модернізму. За словами самого письменника, «справжня мораль цього твору полягає в тому, що всяке надуживання, так само, як і самозречення, тягне за собою покару». Моральний злочин призводить до колапсу естетики. ще один і, можливо, найголовніший урок цього роману полягає в тому, що людина не може надміру загравати ані з мистецтвом, ані з життям.

Скачать fb2Читать

Читать в приложении

Меридиан про Уайльд: Портрет Доріана Грея (Проза) в 15:59 (+03:00) / 11-01-2016

Вічне життя, вічна молодість! Всі цього прагнуть. Та не усі розуміють, що за все потрібно платити, іноді такою страшною ціною. проте, головному герою це вже не важливо. Ведучи настільки аморальний спосіб життя Доріан Грей оточує довкола себе скандальну славу. Та це не так важливо в ті Вікторіанській епохі, важливо, що він усвідомлює власні помилки і вирішує все ж таки залишитися самим собою. Зло в картині, не змогло перемогти його самого. Ні вічна молодість і красота не здолала його бажання померти як усі люди.
Книга дає відповіді на усі філософські питання, і вчить нас вчасно схаменутися та вибрати правильний шлях. І головне, маючи такий містичний портрет нам потрібно залишатися самим собою.

Рейтинг: 0 ( 1 за, 1 против).

Впечатления о книге:  


рейтинг 4  всего оценок - 1 : 4