КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Остання збірка [Роберт Шеклі] (fb2)

Остання збірка
Роберт Шеклі
Остання збірка (fb2)
Жанры: Научная Фантастика  

Добавлена: 12.09.2012
Версия: 1.0
ISBN: 966-365-097-4
Кодировка файла: utf-8
Издательство: Зелений Пес

Город: Київ
Аннотация:

Роберт Шеклі
Остання збірка
Зелений пес
Київ 2006
ISBN 966-365-097-4
Переклад українською Р. Ткачук
На 76-му році обірвалося життя відомого американського фантаста Роберта Шеклі. Договір на український переклад було підписано у квітні 2005 року під час візиту до Києва, який став для письменника останнім.
Світлій памуяті Роберта Шеклі присвячується "Остання збірка".


Роберт Шеклі (Robert Sheckley) — класик світової фантастики. Його перу належать понад два десятки романів, серед яких "Варіанти вибору", "Корпорація "Безсмертя", "Квиток на планету Транай", і стільки ж збірок оповідань.
Шеклі зовсім не ординарний фантаст, що пише про замки, драконів та нові галактики. В його оповіданнях завжди присутній натяк, добрий жарт і відсилання до Великої Літератури. Майстер гумористичної та сатиричної фантастики, засновник наукової фантастики в США, письменник, оригінальний стиль якого яскраво вирізняється на фоні творів його сучасників — Роберт Шеклі зумів поєднати непоєднуване. Репутацію успішного фантаста американському письменнику принесли оповідання, написані, в основному, наприкінці 1950-х. Тут серйозну тематику поєднано з веселими та добрими зарисовками життя, напруга дії невпинно зростає, і в кінці на читача чекає фірмова несподіванка. Плюс потужний заряд філософії дзен-будизму, соліпсизму та зображенням змінених станів свідомості. І це не просто вигадка. Сам автор багато з цих станів спробував на собі.

Перевод с английского Р.Ткачука - http://perevody.kiev.ua/
Оригинал текста - http://prodvizhenie.net.ua/books/robert-shekli/robert-shekli-ostannya-zbirka


  [Оглавление]
Скачать fb2Читать
Читать постранично

Впечатления о книге:  


рейтинг 5  всего оценок - 1 : 5