КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Серія "Наукова фантастика" видавництва "Веселка" [Веселка] (fb2) читать онлайн


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]
  [Оглавление]



1965

Дніпров А. Суема

http://lib.rus.ec/b/167953/read



Хто вона, таємнича Суема, яких незвичайних пригод зазнали герої цього та ряду інших оповідань, про це, друзі, вам цікаво буде дізнатися з книжки.


* * * * *

Знак зодіака: Збірка

http://lib.rus.ec/b/172461/read



Це книжка не про надзвичайні відкриття астрономів і не про  фантастичні пригоди середньовічних звіздарів, які за рухом світил, місцем перебування сонця серед  розкиданих по небу сузір’їв пророкували майбутнє людини. В ній мова йде переважно про нашого  сучасника і про того мандрівця в завтрашній день, якому судилося далі розкривати таємниці природи  — непізнане й загадкове ставити на службу людству, його кращим ідеалам.


* * * * *

Єфремов І. Зоряні кораблі

http://lib.rus.ec/b/159323/read



Нашу планету відвідали космічні гості?.. Багато зусиль доклали Шатров та його друг професор Давидов, аби виявити незаперечні сліди міжзоряних мандрівників. Про те, як вони здійснили свій подвиг, і розповідає ця захоплююча книжка.


* * * * *

Поліщук О. Помилка Олексія Алексеєва

http://lib.rus.ec/b/199221/read



Про грандіозний експеримент радянських учених, що створили штучну галактику, населену мікроістотами, про могутність людського розуму, здатного змінювати й перетворювати природу, йдеться в цій повісті.


* * * * *

Фрадкін Б. Полонені вогняної безодні

http://lib.rus.ec/b/200464/read



Людина заглянула допитливим оком у глибини Всесвіту, піднялася на чудових космічних кораблях у заатмосферні висоти. Але що таїться буквально під ногами кожного з нас, у надрах рідної планети? Про це вчені знають ще дуже небагато...

Радянські інженери, герої повісті, збудували фантастичний корабель – підземохід і на ньому здійснили дивовижну подорож до центра землі. Яка доля спіткала сміливців, які відкриття пощастило їм здійснити – про все це ви дізнаєтесь із повісті.


1966

Бобровников О. Повість про нещасних марсіян

http://lib.rus.ec/b/200465/read



Троє американців, доведені безробіттям до відчаю, зважились на незвичайне: вони вирішили розіграти приліт марсіянського корабля на Землю. І витівка вдалася. Хлопців сприймають за прихідців із сусідньої планети і... Тут починаються їхні пригоди.


* * * * *

Кришталеві небеса: Збірка


Збірка містить науково-фантастичні оповідання сучасних зарубіжних письменників на  антирелігійну тематику.


* * * * *

Михайлов В. Чорні Журавлі Всесвіту

http://lib.rus.ec/b/172313/read



Космічний корабель, керований автоматами, несе експедицію до планети Марс.  Несподівано він потрапляє в могутній потік проникаючого випромінювання. Настала особлива  необхідність перейти на ручне керування кораблем.

Космонавти змушені зробити посадку на одному із супутників Марса...


* * * * *

Позивні Альфи Лебедя: Збірка

http://lib.rus.ec/b/172314/read



Високо в горах загубилося озеро. Воно сховалося на дні величезної, схожої на гігантський  радіотелескоп, кам’яної чаші, оточеної з усіх боків неприступними скелями. Час від часу над  озером лунають якісь дивні звуки, що піднімаються від його гладенької, наче відполірованої  поверхні: сі-ло-на… сі-ло-на… Що це? Може, то голос мешканців іншої планети? Про цю та багато  інших таємниць ви дізнаєтесь, прочитавши збірку оповідань “Позивні Альфи Лебедя”.


1967

Альтов Г. Легенди про зоряних капітанів

http://lib.rus.ec/b/178986/read



У незвідані далі таємничого космосу вирушають герої фантастичних оповідань — безстрашні  капітани зорельотів майбутнього. Вони розвідують невідомі планети, розкривають незліченні  таємниці природи. І скрізь, і всюди на пошуки й дерзання їх веде невситима жадоба знань, не  покидає мужність і відвага. Вони — сини Землі, всі їхні героїчні діла підпорядковані єдиній меті  — турботі про майбутнє людства.


* * * * *

Дашкієв М. «Галатея»

http://lib.rus.ec/b/170010/read



Йде випробовування найпотужнішого в світі радіотелескопа для вивчення далеких зірок і галактик. Ось із його велетенської чаші навскіс до обрію вирвався сніп полум’я — у космос послано могутні “пакети” радіохвиль. Минає секунда, дві… десять… Рука професора Чухрая вже намацала вимикач, але раптом… що це? Невідомо звідки долинув голос. Поступово він набирав сили, наростав. І присутні почули: “Вітаємо вас, брати по Розуму! Вітаємо з виходом у Великий Космос!”

Чи було це насправді? Чи буде незабаром?


* * * * *

Дмитрук А. Велика місія цивілізаторів

http://lib.rus.ec/b/175402/read



Збірка містить твори про цікаві винаходи, таємничі явища, ворожу людині природу капіталістичного світу тощо.


* * * * *

Казанцев О. Марсові онуки

http://lib.rus.ec/b/206530/read


Фантастична повість про першу висадку радянських космонавтів на Венері і про нову гіпотезу виникнення людства  в  сонячній  системі.


* * * * *

Михановський В. Оранжеве серце

http://lib.rus.ec/b/172459/read



Про захоплюючі пригоди космонавтів майбутнього, про дивовижні відкриття, винаходи,  боротьбу думок і боротьбу світів — приреченого на загибель капіталістичного і нового, який  утверджується, соціалістичного — розповідається в цих оповіданнях.


* * * * *

Річ В., Черненко М. Мушкетери

http://lib.rus.ec/b/198964/read




Де вони могли заховати свій вимпел? Та чи й були коли на Землі ці космічні прибульці?

Науці поки що такі факти не відомі. Тому й пошуки вимпела, нібито залишеного нам жителями іншої планети, ніколи не провадились насправді.


* * * * *

Росоховатський І. Справа командора

http://lib.rus.ec/b/175403/read


Очолюваний командором Кантовим екіпаж, що кілька років знаходився у просторі в надії зустрітися з «братами по розуму», повернувся на Землю. Після його повернення спалахнула епідемія невідомої хвороби. Кантова вважають винним у порушенні одного з параграфів Статуту — «карантинного недогляду», що, як гадають, і призвело до появи епідемії.


1968

Білкун М. Годованці Сонця

http://lib.rus.ec/b/199590/read



Сенсація! Про цю новину вмить дізналося місто. Та що там місто — вся країна! Двоє нерозлучних друзів, Сашко і Сергій, знайшли на околиці міста скіфську могилу. А на дні її лежав велетень. Хто він? Космонавт з далекої планети, що прилетів на Землю понад дві тисячі років тому? А коли так, то з якої? І тут допомогла скринька, що лежала побіля велетня…

А потім мандрівка на Місяць… І дивовижні Сашкові пригоди. Тут і фантастика, і реальність… І теплий гумор…


* * * * *

Борунь К. Восьме коло пекла

http://lib.rus.ec/b/172315/read



Дивовижний випадок переніс інквізитора Модестуса Мюнха із середньовіччя у далеке майбутнє.  Фанатик християнства потрапляє в комуністичне суспільство, де йому доводиться мати справу з  зовсім іншими законами людського співжиття і моралі Чернець Мюнх, змушений ламати свої застарілі  поняття добра і зла, поступово переконується у вищості й благородстві взаємин при комунізмі.


* * * * *

Дашкієв М. Загибель Уранії

http://lib.rus.ec/b/184698/read




Що станеться, коли старому пересадити мозок юнака? Чи може «збожеволіти» електронно-обчислювальна машина? Чи здійсненні віковічні мрії людства про перемогу над стихійними силами природи? Про це йдеться в романі «Загибель Уранії». Та авторові твору чудеса науки й техніки близького майбутнього служать лише тлом для змалювання величних і скорботних подій, що розгорнулися на далекій планеті Пірейї зоряної системи Двох Сонць. Будь-що відстояти мир, не допустити атомної війни — таке прагнення кращих людей Пірейї. В ім'я цього вони йдуть на смерть і на муки, офірують юністю й коханням.


* * * * *

Зустріч з тайфуном: Збірка

http://lib.rus.ec/b/172462/read



Далеко в океані зароджується тайфун. Спочатку це легесенький вітерець. Але щохвилини він  посилюється і нарешті перетворюється на руїнницький ураган. Коли тайфун налітає на узбережжя —  гинуть тисячі людей, падають будівлі… Чи можна боротися з цим лихом? Вчені світу віднайшли  спосіб, як керувати погодою, як знищити в зародку страшний ураган. Для цього треба… А втім, що  саме “треба”, ви дізнаєтесь, коли прочитаєте одне з оповідань збірки.

В ній розповідається про боротьбу людини із злом, про сміливі пошуки вчених.


1969

Кришталеві небеса: Збірка (перевидання)

http://lib.rus.ec/b/172457/read



Тут зібрано науково-фантастичні оповідання сучасних зарубіжних письменників на  антирелігійну тематику.


* * * * *

Михайлов В. Глибокий мінус

http://lib.rus.ec/b/203399/read


Чи хотілось би тобі зазирнути в минуле? А  в  майбутнє?  Побачити, якою була Земля тисячі, мільйони років тому, взнати, як житимуть нащадки? Отож сідай у хронокар і разом з героями оповідання «Глибокий мінус» здійсни цікаву й повчальну мандрівку в давноминулі епохи та в прийдешнє людства.

Книга   містить   також   науково-фантастичні оповідання «Чорні Журавлі Всесвіту» та «Люди і кораблі» — про  відважних  зореплавців, освоювачів Всесвіту.


* * * * *
Сафронови Ю. і С. Онуки наших онуків



* * * * *

Суслов В., Росін В. Дивовижна одіссея Феді Кудряша

http://lib.rus.ec/b/176650/read




…Віддалік на морській голубіні непорушно застигла каравела з різьбленою фігурою бога морів Нептуна До узбережжя наближається шлюпка. В ній купка людей у дивному одязі моряків XVI століття. «Мабуть, кіно знімають…» — захоплено думає піонер Федя Кудряш і поспішає назустріч шлюпці.

Проте хлопчик помилився. Він попадає на справжню каравелу, команда якої в усьому дотримується норм і звичаїв давноминулої епохи. З Федею трапляється багато різних пригод, з яких він врешті-решт виходить переможцем.


1970

Бедзик Ю. Великий день інків

http://lib.rus.ec/b/166638/read



У тропічній південно-американській країні готується повстання проти жорстокого диктаторського режиму. А тим часом радянська наукова експедиція вирушає на пошуки зниклого голландського вченого Ван-Саунгейнлера…


* * * * *

Дашкієв М. Кришталеві дороги


По-різному  складається доля героїв повісті, але всіма ними керує одне прагнення — перебудувати  й поліпшити наш світ. Автор показує, як у боротьбі — часом дуже складній і важкій —  навіть представники наймирніших, здавалося б, професій підносяться до таких висот  героїзму, що їм заздрять і космонавти.


1971

Сафронов Ю. Вогнений водоспад

http://lib.rus.ec/b/172460/read




Земна іоносфера — невичерпний океан електричної енергії, створюваної сонячною радіацією.  Радянський учений Васильєв винайшов спосіб, як скористатися нею для потреб господарства. На  пустельному острові будується грандіозна установка. Американські шпигуни хочуть розгадати секрет  споруди, але ловляться на гарячому. Такий загалом зміст одного з оповідань книжки — “Вогненний  водоспад”.


* * * * *

Руденко М. Народжений блискавкою

http://lib.rus.ec/b/158359/read



Себастьян був дуже самотній. Над усе любить сидіти біля слухового вікна І вдивлятися в хмари, що пропливають мимо.  І говорити до них. Власне, йому здавалося, що говорить він з однією хмарою — то вона тільки  змінює свої обриси.

Та якось у грозу хмара вибухнула страшним громом, і перед Себастьяном зависла кульова  блискавка. Старий відчув, що його мозок приймає невідомі хвилі, які випромінювала вогненна  гостя…



Оглавление

  • 1965
  • 1966
  • 1967
  • 1968
  • 1969
  • 1970
  • 1971