КулЛиб - Классная библиотека! Скачать книги бесплатно 

Долина Гнівного потоку [Бенно Фелькнер] (fb2)

Долина Гнівного потоку
Бенно Фелькнер
Долина Гнівного потоку (fb2)
Жанры: Приключения  
Изд. Серия: Компас: Подорожі. Пригоди. Фантастика

Добавлена: 09.09.2012
Версия: 1.001
Кодировка файла: utf-8
Издательство: Молодь

Город: Київ
Аннотация:

Бенно Фелькнер — відомий сучасний німецький письменник, твори якого популярні не тільки на його батьківщині, в Німецькій Демократичній Республіці, а й далеко за її межами. Син робітника, він ще юнаком став на шлях революційної боротьби і відтоді все своє життя присвятив служінню високим ідеалам. Активний учасник революційних подій 1918 року, Фелькнер зазнав ув’язнення, але втік із тюрми і потім довгі роки поневірявся по чужих краях. Жив у Данії, Швеції, Голландії, США, весь час перебуваючи в гущі робітничого класу. Згодом повернувся до Німеччини, щоб узяти участь у підпільній боротьбі німецької Комуністичної партії проти фашизму Після закінчення другої світової війни Фелькнер до 1950 року працював на партійній роботі в НДР.
Літературну діяльність письменник почав у 30-ті роки. Він автор багатьох романів, повістей та оповідань. За роман “Люди з Карвенбруха” Фелькнер був удостоєний найвищої літературної відзнаки НДР — Національної премії.
У пригодницькій повісті “Долина Гнівного потоку” письменник з сучасних позицій розкриває класичну тему золотошукацтва, “золотої лихоманки”, що в другій половині минулого століття охопила Америку і луною прокотилася по цілому світі. Змальовуючи тяжку працю золотошукачів, показуючи, як господарі великого синдикату та інші шахраї, вдаючись до підступу, пограбування і вбивства, привласнюють ту працю, автор викриває вовчі закони буржуазного світу.


  [Оглавление]
Скачать fb2Читать
Читать постранично